faq

Wat is een Jimmy Jib Triangle?

De Jimmy Jib Triangle is een camera jib/crane met een remotehead die wordt gebruikt in de professionele film-, televisie- en video-industrie. Het is een lichtgewicht remote crane/jib die bekend staat om zijn enorme stabiliteit. De standaard remotehead is uiterst vloeiend in zijn bewegingen. Deze crane wordt standaard geleverd met studio dolly en een compleet remote zoom/focus/iris systeem voor broadcast Canon en Fujinon lenzen.

Kan ik de camera jib los huren?

Bij CraneShot.nl is het niet mogelijk om apparatuur los te huren, dus zonder personeel. Er zal altijd een ervaren operator bij uw klus aanwezig zijn om o.a. de crane op de bouwen en de veiligheid te waarborgen. Als u zelf al over een ervaren crane-operator beschikt is het in overleg wel mogelijk om de crane door uw eigen operator te laten bedienen. Neem gerust contact met ons op.


Waar moet ik op letten als ik een Jimmy Jib Triangle wil huren?

Vergeet niet de statiefplaat mee te nemen die past bij de camera die op de crane gemonteerd gaat worden. 

Zorg dat de minimale werkruimte beschikbaar is en zet deze indien nodig af zodat publiek geen toegang heeft tot die werkruimte

Zorg voor 1x 220v aansluiting bij de werkplek (indien de crane niet op accu gaat opereren) 

Het is handig een draadloze intercom te hebben voor de operator indien het een live registratie betreft.  

Welke camera's kunnen er op de Jimmy Jib Triangle

In principe kunnen alle professionele en semi professionele camera's gebruikt worden met deze crane. Ook DSLR camera's. Tot een maximaal gewicht van 25 kg. Het is vooral de lens die bepalend is of u met deze crane het gewenste resultaat behaald. Hierin kunnen wij u uiteraard adviseren. Neem dan gersut contact met ons op.

Hoe zit het met extreme weersomstandigheden?

De jib kan zowel binnen als buiten worden ingezet. Zelfs in extreme omstandigheden, variërend van +40 graden celsius tot -10 graden celsius, stortregen en hoge luchtvochtigheid. Harde wind kan wel een probleem zijn. Om de veiligheid te kunnen waarborgen is de Jimmy Jib Triangle Standaard, Standaard Plus, Giant en Giant Plus niet meer operatief vanaf windkracht 5. De Jimmy Jib Triangle Super en Super Plus is niet meer operatief vanaf windkracht 4. Ook bij onweer zal de crane ook niet meer operationeel zijn. 

Welke bewegingen zijn er mogelijk?

Naast het liften en zwenken van de crane arm is het mogelijk om met de standaard remotehead de camera te pannen en te tilten. (X&Y as)  Door de crane op een dolly of een track te plaatsen kan de complete crane ook voor- en achteruit bewegen. 

Hoe zit het met de stroomvoorziening?

De jib werkt op 1x 230v Euro. Daarnaast heeft de Jimmy Jib Triangle en de afkijkmonitor een eigen acuusysteem, waardoor het ook mogelijk is de crane in open veld te gebruiken zonder netspanning.

Hoe zit het met de veiligheid

Veiligheid staat voorop!!! Daarom is het bij CraneShot.nl niet mogelijk om apparatuur los te huren zonder personeel. Er zal altijd een ervaren operator bij uw klus aanwezig zijn om o.a. de veiligheid te waarborgen.Als de operator om welke reden dan ook van mening is dat de veiligheid van personen in het gedrang komt, zal deze opzoek gaan naar manieren om de opnames zo goed mogelijk voort te kunnen zetten. Het is mogelijk dat CraneShot.nl voorafgaand aan de klus een locatiebezoek brengt, om met u de ideeën en mogelijkheden door te nemen 

Mijn vraag staat er niet bij...

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met me op. Ik help u graag verder